Arts for africa
Missie
Arts for Africa biedt hulp bij handel aan van kunst afhankelijke bevolkingsgroepen in Afrika.
Botswana manden
Het Crafthood Programma
Het Crafthood programma biedt hulp bij handel aan mandenmakers die leven rondom de Okavango Delta in het noordwesten van Botswana zodat zij (en hun families) kunnen voorzien in hun eigen levensonderhoud.
Zimbabwe manden
Het Tonga Programma
Arts for Africa zet zich in voor mandenmakers in Binga, in het noorden van Zimbabwe. Ondanks de gedreven inzet van deze kunstenaars en de kwaliteit van hun producten lukt het ze vaak niet om zonder hulp voldoende te verkopen om hun armoedige levensomstandigheden te verbeteren.
previous arrow
next arrow
Slider

Wat wij doen

In veel gebieden in Afrika is kunst niet alleen een belangrijk onderdeel van de lokale cultuur, maar ook één van de weinige inkomstenbronnen voor mensen in ver afgelegen gebieden. Ondanks de gedreven inzet van deze kunstenaars en de kwaliteit van hun producten lukt het ze vaak niet om zonder hulp voldoende te verkopen om hun armoedige levensomstandigheden te verbeteren. Droogte, ziekte maar ook het gebrek aan schoon drinkwater, voedsel, medische voorzieningen en scholing zorgen ervoor dat het dagelijkse leven voortdurend in het teken staat van het ‘overleven’.


Arts for Africa biedt hulp bij handel aan van kunst afhankelijke bevolkingsgroepen in Afrika.


Arts for Africa biedt samen met partners hulp bij handel van Afrikaanse kunst. Hierbij wordt voortdurend gezocht naar samenwerking met individuen, retailers en andere bedrijven. In plaats van gewoon ‘geven’, bieden wij ‘hulp bij handel’. Uit ervaring hebben wij geleerd dat dit grotere betrokkenheid bevordert. Ook stimuleert het betere samenwerking en een snellere ontwikkeling naar onafhankelijkheid bij de mensen die wij steunen. 

Arts for Africa is een ‘non-profit’ organisatie waarbij eventuele winsten en donaties terugvloeien in ontwikkelingsprojecten die door ons worden ondersteund.